Morsink Horeca

Morsink Horeca

Morsink’s Horeca Producten uit Enschede is sinds 1931 een begrip in Twente. Morsink’s Horeca Producten is een geheel zelfstandig familie bedrijf waarbij klantgerichte service en een grote mate van flexibiliteit speerpunten zijn van de organisatie. Morsink Horeca is veel meer dan alleen uw leverancier en streeft ernaar om tevens uw horeca-adviseur te zijn.

Geschiedenis

In 1931 zijn wij opgericht door de Heer J.A. Morsink als productie bedrijf van zure ham, zure karbonade, zure leverworst, braadworst en gehakt. Toon Morsink begon in zijn schuurtje in Lonneker de zuurinleggerij. Deze schuur werd al snel te klein en een nieuw onderkomen werd gevonden aan de walhofstraat in Enschede.

Eigen producten

Door de jaren heen werden steeds meer producten toegevoegd aan ons assortiment. In de begin jaren werd dat voornamelijk in eigen keuken geproduceerd voorbeelden hiervan zijn: kroketten, bamischijven, nasischijven, frikadellen, hamburgers, loempia’s en later ook gehakt en braadworst.

Door de opkomst van de grote snackfabrikanten in het zuiden van ons land was het niet langer lonend om op kleine schaal alle producten zelf te produceren. Alleen onze welbekende Twentse braadworst en gehaktballen en natuurlijk de zuurwaren maken we nog steeds zelf in onze eigen keuken.

Ramp van Enschede

De vuurwerkramp Enschede, of kortweg de vuurwerkramp, vond plaats op zaterdag 13 mei 2000 in de Nederlandse stad Enschede. Bij de ramp vatte een opslagruimte met vuurwerk van het bedrijf S.E. Fireworks vlam. Er vielen 23 doden (waaronder vier brandweermannen) en ongeveer 950 mensen raakten gewond, 200 woningen werden geheel vernield.

Morsink’s Horeca Producten was gevestigd in de wijk Roombeek en was ook hard getroffen door de vuurwerkramp. Het pand kon helaas als verloren worden beschouwt door de brand die na de ramp was ontstaan. De bedrijfsactiviteiten konden worden voortgezet bij collega grossier Meier Horeca uit Almelo. Anderhalf jaar na de ramp op 15 oktober 2001 werd de nieuwbouw aan de Giem 18 in Enschede geopend.

De vuurwerkramp heeft bij ons net als bij alle Enschedeërs een onuitwisbare indruk achter gelaten, maar met de hulp van onze klanten, leveranciers en collega grossiers zijn we er sterker uitgekomen.

Heden

Morsink’s Horeca Producten ziet zichzelf als totaalleverancier op het gebied van food- en non-food voor cafetaria, restaurant, sportinstellingen, kantine en evenementen. De klant voelt zich bij ons geen nummer en merkt direct de meerwaarde van een flexibele groothandel met een extreem hoog service niveau.